Burgerveen

Burgerveen header 1

Burgerveen: Duurzaam en zelfvoorzienend dorp van de toekomst

 

Burgerveen is een klein dorp van ongeveer 300 inwoners in de gemeente Haarlemmermeer. Ondanks haar kleine formaat is de ambitie in Burgerveen hoog. Burgerveen wil in de toekomst op een duurzame manier in haar eigen energie kunnen voorzien.

 

Enginn werkt samen met bewoners en ondernemers aan een blauwdruk die dit mogelijk maakt. We zijn op zoek naar innovatieve oplossingen die de transitie naar een energie zelfvoorzienend dorp mogelijk maken.

 

In januari maken we samen met bewoners een selectie van de best passende oplossingen. Zij zullen o.a. kijken naar 1) draagvlak in het dorp 2) gemak van de oplossing 3) financiële haalbaarheid en 4) technische haalbaarheid.

 

Als bewoners jouw oplossing selecteren dan nemen we deze mee in de uitwerking van de blauwdruk (plan van aanpak realisatie van de geselecteerde oplossingen) en nodigen je uit om hierover mee te denken. Uiterlijk eind januari maken we de selectie bekend en gaan dan samen met jou aan de slag met de uitwerking. In maart presenteren we de blauwdruk aan de buitenwereld.

 

Heb jij een innovatieve oplossing? Deel jouw oplossing dan voor 14 januari door een email te sturen naar julius@enginn.nl. Beschrijf hierin kort jouw innovatie en wat ervoor nodig is om deze in Burgerveen mogelijk te maken.